top of page

על אילו  מוצרים בכלל מדברים כשאומרים "פנסיה" ?

בדרך הכלל, הכוונה היא לקרנות פנסיה ("וותיקות" ו"חדשות"), פנסיה תקציבית, ביטוחי מנהלים, קופות גמל וכן הכיסויים הביטוחיים המלווים - ריסק למקרה מוות ואבדן כושר עבודה. במקרים רבים קרנות השתלמות הינן חלק ממכלול המוצרים הפנסיוני, שכך ששיעור ההפרשות מהשכר (ברוטו) לטובת תכניות פנסיונית הינו כ- 30% .

למה הפנסיה הינה נושא חשוב​?

התיק הפנסיוניות, עבור מרכיב העובדים בארץ, הינו הנכס הפיננסי המהותי ביותר, ועליו נסמכים מבחינה כלכלית החיים לאחר הפרישה מעבודה, וכן במקרה קטסטרופה לפני כן (מוות, נכות).

שווי התיק הפנסיוני של עובד המרוויח שכר ממוצע במשק, הינו כ- 1,800,000 ש"ח .

במקרים רבים, מדובר בתיק מורכב שאינו זכה לתשומת הלב הראויה לו - מצידך הלקוח, ולכן אינו משרת אותך באופן אופטימלי.

 

 

01

למה בכלל נדרש ייעוץ פנסיוני?

לך, כלקוח, קיימת אפשרות להשפיע על פרמטרים רבים אשר עשויים להשפיע על גובה הפנסיה שלך ושל משפחתך בעשרות אחוזים. בין פרמטרים אלו ניתן למנות:

  • גובה ההפקדה החודשית

  • שיעור ההפקדה מהשכר

  • בחירת סוג התכניות והתכניות הפנסיוניות עצמן

  • ניצול מיטבי של הטבות המס

  • משיכת כספים לפני הפרישה לפנסיה, כגון משיכת כספי פיצויים

  • עלויות ודמי ניהול של התכניות

  • אפיקי ההשקעות בתכניות בהתאם לצרכיך ולעמיך

  • סכומי הביטוח הנדרשים למקרה מוות ולמקרה נכות (אבדן כושר עבודה)
    ועוד.

 

02

האם בכלל אני יכול להשפיע ולשנות את מה שיש לי?
 

​החל משנת 2006, לך הלקוח, קיימת זכות לבחור את התכנית הפנסיונית המתאימה לך - את קרן הפנסיה, פוליסת הביטוח, קופת הגמל או קרן ההשתלמות.

בנוסף, במקרים רבים ניתן לבצע התאמות רבות בתכנית עצמה - גובה הכיסוי הביטוחי, אפיק ההשקעות, עלויות התכנית, תנאים מיוחדים ועוד.

 

03

מי יכול לייעץ לי בנושא?
נבחין בין מספר סוגים של בעלי רשיון ייעוץ ו/או לשיווק פנסיוני:

א. סוכני ביטוח - אשר בד"כ עובדים עם מספר מסויים של חברות ביטוח, פנסיה וגמל, ובדרך כלל מקבלים עמלות מגופים אלו בגין התכניות אשר נמכרות ומטופלות על ידם.

ב. משווקים ישירים - מטעמם של הגופים המוסדיים (חברות מנהלות של קרנות פנסיה וגמל, חברות ביטוח), הינם בדרך כלל שכירים בגוף המוסדי, ומטפלים במוצרים המשווקים על ידו.

ג. יועצים פנסיונים- מחוייבים לייעץ מבין כלל המוצרים בשוק. באופן כללי, יועץ פנסיוני יכול לבחור לקבל עמלות מגוף מוסדי, או לקבל שכר טרחה מהלקוח, ולא לקבל כל עמלה אחרת בגין התכניות הפנסוניות של הלקוח.

 

04

bottom of page